woman-in-blue-dress-wearing-silver-ring-3699337

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Zodra je weet dat je zwanger bent neem je contact op met een verloskundige, zij zal jou tijdens je zwangerschap begeleiden.

Er breekt een leuke en spannende periode aan, ook zal je allerlei zaken moeten gaan regelen en keuzes gaan maken. Een van de eerste keuzes die je maakt is kiezen wie je zal bijstaan in de kraamtijd en je inschrijven voor kraamzorg. Het klinkt voorbarig, maar neem contact op zodra je voor de eerste keer bij de verloskundige bent geweest. Wacht je langer, dan is de kans groot dat de ik (en ook andere zzp-ers) al vol geboekt zijn. 

Na de bevalling zal de kraamverzorgende acht dagen bij je thuis zijn, een goede klik is daarom wel zo prettig.

Spreekt de zorg van Zuster Ooievaar je aan? Neem contact met mij op zodat we een telefonische kennismaking kunnen plannen. Tijdens de kennismaking nemen we je wensen en verwachtingen door, maken we nader kennis, kunnen we het hebben over de verschillende soorten kraamzorg en kan ik al je vragen beantwoorden.


Aanmelden
Je aanmelden voor kraamzorg van Zuster Ooievaar kan op ieder moment van je zwangerschap. vanaf direct na een positieve test tot zelfs kort voor je uitgerekende datum. Bedenk wel, een vroege aanmelding vergroot de kans op beschikbaarheid.

Intake

Tussen de zesde en zevende maand van je zwangerschap zal de intake plaatsvinden. Bij een eerste kindje kom ik thuis bij je langs, bij een volgend kindje volstaat meestal een telefonische intake. Is er aanleiding voor of stel je het op prijs, dan spreken we bij jou thuis af.

Tijdens de intake maken we nader kennis en bespreken we onder andere;
– het verloop van de zwangerschap
– je persoonlijke situatie
– je wensen omtrent het bevallen
– welke voeding wil je geven
– indicatie van het aantal uren kraamzorg
– wensen en verwachtingen in de kraamweek
– ten aanzien van de uitzet nemen we de basic benodigdheden door, welke producten zijn handig, wat niet en wat kun je beter op een later moment aanschaffen.

Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt door je zorgverzekeraar vergoed.