woman-in-blue-dress-wearing-silver-ring-3699337

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Zodra je weet dat je zwanger bent neem je contact op met een verloskundige, zij zal jou tijdens de zwangerschap begeleiden.

Er breekt een leuke en spannende periode aan, ook zul je allerlei zaken moeten gaan regelen en keuzes gaan maken. Een van de eerste keuzes die je maakt is kiezen wie je zal bijstaan in de kraamtijd en je inschrijven voor kraamzorg.

Na de bevalling zal de kraamverzorgende acht dagen bij je thuis zijn, een goede klik is daarom wel zo prettig.

Spreekt de zorg van Zuster Ooievaar je aan, maar wil je zeker weten dat er een klik is, dan maken we kennis voordat je je inschrijft. Tijdens de kennismaking nemen we de bijzonderheden, je wensen en verwachtingen door.


Aanmelden
Je aanmelden voor kraamzorg van Zuster Ooievaar kan op ieder moment van je zwangerschap. Vanaf het moment dat je bij de verloskundige bent geweest en je een uitgerekende datum hebt doorgekregen tot zelfs kort voor je uitgerekende datum. Bedenk wel, een vroege aanmelding vergroot de kans op beschikbaarheid.

Intake

Tussen de zesde en zevende maand van je zwangerschap zal de intake plaatsvinden. Bij een eerste kindje kom ik thuis bij je langs, bij een volgend kindje volstaat meestal een telefonische intake. Is er aanleiding voor of stel je het op prijs, dan spreken we bij jou thuis af.

Tijdens de intake maken we nader kennis en bespreken we onder andere;
– het verloop van de zwangerschap
– je persoonlijke situatie
– waar wil je bevallen
– welke voeding wil je geven
– indicatie van het aantal uren kraamzorg
– wensen en verwachtingen
– ten aanzien van de uitzet nemen we de basic benodigdheden door, welke producten zijn
  handig, wat niet en wat kun je beter later aanschaffen.

Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt door je zorgverzekeraar vergoed.